top of page

Lancia Classiche 
door Epoca Ricambi

Lancia Specialisten: van Onderhoud tot Restauratie, in Exclusieve Samenwerking met FCA Heritage.

Gespecialiseerde diensten

U kan uw klassieke Lancia gegarandeerd toevertrouwen aan dit getalenteerde team. Epoca Ricambi is een expert op het vlak van restauraties en onderhoud van klassieke Lancia’s, van de jaren ‘30 tot de funky jaren ‘80. Voordien restaureerde en onderhield Epoca Ricambi talrijke wagens, leverde hij, net zoals nu, kwaliteit en maakte hij de eigenaars gelukkig. In 2018 werkte Epoca Ricambi de restauratie van een Lancia B24 Spider succesvol af, met het behoud van de originele kenmerken. Op het certificaat van FCA Heritage werd het resultaat beloond met een maximale score van 100%. Een eer voor de klant, de wagen en het team van Epoca Ricambi.
 

Met klanten over gans Europa is het doel om de Lancia-specialisatie verder uit te bouwen, maar het team werkt ook graag aan andere Italiaanse merken.

Het begin

Jean-Pierre-Vermer--scans-pictures-2.jpg

De voorbereiding van rallywagens en trucks voor Parijs-Dakar, in opdracht van privé personen en automerken, startte ten volle in de jaren ‘80. Op hetzelfde moment groeide ook de liefde voor oldtimers en voor Lancia. Bijgevolg werd op het einde van de jaren ‘80 gekozen om enkel op het onderhoud en de restauratie van Italiaanse klassieke wagens te focussen.

In 2009 veranderde de bedrijfsnaam naar Epoca Ricambi om de link met de Italiaanse wagens te verduidelijken en te benadrukken. 

Bij zijn terugkeer merkte Mercedes België zijn talenten op en vroeg hem om aan Mercedes-wagen te blijven werken. Hoewel hij nog student was, aanvaardde Jean-Pierre de uitdaging en startte hij het bedrijf “Vermer 4X4 Racing sprl”. Het was de bedoeling om zijn studies met zijn job te combineren, maar het werk nam uiteindelijk de bovenhand en zijn bedrijf groeide.
 

Hoewel hij aan Mercedes-wagens werkte, was zijn favoriete wagen de Lancia Flavia.

De interesse voor Lancia kwam van een achteroom die in Milaan woonde en van wie hij een miniatuurversie van de Lancia Flavia had gekregen toen hij tien jaar oud was. 

IMG_6121_bewerkt.jpg
Jean-Pierre-Vermer--scans-pictures-6.jpg

Jean-Pierre Vermer, geboren in 1958, is de oprichter en eigenaar van Epoca Ricambi.

Hij beëindigde zijn hogere studies als A2-technicus met als specialisatie thermische motoren. Tijdens zijn hogere studies verbleef hij een jaar in Oxford in de St. Clare's Hall voor een internationaal baccalaureaat. Daarna studeerde hij drie jaar aan de Europese Universiteit in Antwerpen.
 

Tijdens zijn tweede jaar in Antwerpen vormde hij een team met drie vrienden om drie Mercedes-wagens voor te bereiden voor Parijs-Dakar in 1982. Door zijn technische vaardigheden was Jean-Pierre verantwoordelijk voor de voorbereiding van de wagens. Zijn vrienden leverden goed werk en alle wagens kwamen veilig aan in Dakar. 

bottom of page